Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na
Sunčana dolina

Sadržaji

SadržajiZa razliku od seoske sredine gde je većina ekonomske aktivnosti zasnovana oko poljoprivrede i u kom nema razvijenih gradskih sadržaja naselje ”Sunčana Dolina” se odlikuje određenom veličinom, gustinom nastanjenosti, značajem i opremljenošću i prisutnosti tipično gradskih sadržaja u njemu.

Naselje ”Sunčana Dolina se projektuje sa svim karakteristikama jednog urbanizovanog, kultivisanog naselja i gradskim sadržajima.

Oni se mogu definisati kao civilizacijska tekovina i kao takvi standardni, poželjni koji podrazumevaju ustanove odnosno službe koje se naprosto podrazumevaju u naselju, kao plod civilizacijskog razvoja i ostvarenog nivoa kvaliteta življenja.

Sadržaji

Ovi sadržaji su uobičajeni u tkivu gradskog naselja koji ga određuju i definišu ulicama, trgovima,  zelenim površinama  i perivojima, šetalištima, komunalnim funkcijama, ambulantom, školom, dečjim vrtićem, verskim objektima, određenim brojem prodavnica, ugostiteljskih objekata i sa industrijom i proizvodnim pogonima u blizini.

Ovakav pristup projektovanja naselja omogućava dobru prostornu distribuciju stanovništva disperziju različitih sadržaja i aktivnosti poštujući prirodno-morfološke karakteristike prostora i saobraćajnu povezanost sa Zvečanom i Svernom Mitrovicom.