Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na
Сунчана долина

Садржаји

СадржајиЗа разлику од сеоске средине где је већина економске активности заснована око пољопривреде и у ком нема развијених градских садржаја насеље ”Сунчана Долина” се одликује одређеном величином, густином настањености, значајем и опремљеношћу и присутности типично градских садржаја у њему.

Насеље ”Сунчана Долина се пројектује са свим карактеристикама једног урбанизованог, култивисаног насеља и градским садржајима.

Они се могу дефинисати као цивилизацијска тековина и као такви стандардни, пожељни који подразумевају установе односно службе које се напросто подразумевају у насељу, као плод цивилизацијског развоја и оствареног нивоа квалитета живљења.

Садржаји

Ови садржаји су уобичајени у ткиву градског насеља који га одређују и дефинишу улицама, трговима,  зеленим површинама  и перивојима, шеталиштима, комуналним функцијама, амбулантом, школом, дечјим вртићем, верским објектима, одређеним бројем продавница, угоститељских објеката и са индустријом и производним погонима у близини.

Овакав приступ пројектовања насеља омогућава добру просторну дистрибуцију становништва дисперзију различитих садржаја и активности поштујући природно-морфолошке карактеристике простора и саобраћајну повезаност са Звечаном и Сверном Митровицом.